Twente
Enschede
Hengelo
Aankondiging

Blauwnet gaat treindienst tussen Zwolle en Enschede mogelijk verbeteren

De Blauwnet treindienst tussen Zwolle-Enschede wordt mogelijk verbeterd. Dat meldt ProRail. Op dit moment is de spoorbeheerder bezig met het uitvoeren van een verkenning op het traject, waarop een intercitytrein van Blauwnet rijdt.

BLAUWNET OV PAALTJE COEN KRUKKERT
Incheckpaaltje Blauwnet © Coen Krukkert

Bij de verkenning is geconstateerd dat er een aantal knelpunten zijn op de spoorlijn tussen Zwolle-Wierden. Dit zorgt voor problemen met de stiptheid van de trein. De intercity moet op enkele locaties sterk afremmen waardoor de snelheid niet optimaal is.

Oplossing

Volgens ProRail zijn een aantal aanpassingen aan het spoor, en de beveiliging ervan, voldoende om te zorgen dat de trein op snelheid kan blijven rijden. Op dit moment wordt er vooral onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden, planning, inpassing en kosten.

icon_main_quote_red_glyph

‘We kijken naar aanpassing van wissels in Wierden, aanpassing van spoor en perrons in Heino en Raalte en aanpassing van seinen bij het binnenkomen van Zwolle.'

ProRail.nl

Uitvoering

De verkenning is in het derde kwartaal van dit jaar compleet. In het vierde kwartaal zal de provincie en het ministerie een besluit nemen over de uitvoering. Mochten de plannen tot uitvoering komen, dan vinden de werkzaamheden pas in 2024 plaats.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.