Enschede

Vanaf zaterdag strengere coronamaatregelen in Enschedese binnenstad

Het wordt steeds drukker in de binnensteden. Ook in Enschede. Daarom heeft de gemeente nu een plan uitgewerkt om juist deze drukte in te perken.

460093 972189
Laura Ratering | 1Twente

De maatregelen zijn voor nu alleen maar op zaterdagen van toepassing. De belangrijkste maatregel: eenrichtingsverkeer. âDit gaan we op de Kalanderstraat, De Dagmarkt en de Raadhuisstraat realiserenâ, licht de gemeentelijke communicatieadviseur Derk Jan Eshuis toe. âOp deze plekken zetten we verkeersregelaars in om bezoekers te wijzen op de nieuwe situatie.â

De gemeente heeft expres voor deze plekken gekozen, omdat dit smalle straten zijn en hier veel mensen tegelijkertijd lopen. Om het eenrichtingsverkeer zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, worden mensen geacht om de fietsen in de daarvoor bestemde stallingen op het Van Heekplein te plaatsen. âZo kunnen wij voorkomen dat doorgangen worden verkleindâ, aldus Eshuis.

Naast verkeersregelaars moet speciale verf op de grond de bezoekers wijzen op de richtlijnen.

Tot slot wordt ook de zaterdagmarkt op een andere manier ingericht. âNet zoals vorige week zullen de marktkramen verder van de gevels worden geplaatst zodat een bredere strook ontstaat voor bezoekers. Ook zullen de marktkramen aan de Langestraat aan 1 zijde van de straat worden geplaatst.â, meldt de gemeente op de eigen website.

foto: Annina Romita, © 1Twente

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.