Enschede

VIDEO | Ontmoetingskerk blijft voorlopig dicht: risico te hoog

âHet mag wel, maar we doen het niet. Te risicovolâ, zegt voorzitter Marjolein Dohmen van de Protestantse Gemeente Enschede. De deuren van haar Ontmoetingskerk aan de singel blijven voorlopig dicht, 1 juni komt te vroeg.

460520 Marjolein Dohmen
Henk ten Harkel | 1Twente

âMisschien dat we volgende maand beperkt opengaanâ, vervolgt ze voorzichtig. Het kerkbestuur ziet dat de kerkgemeenschap behoefte heeft om weer bij elkaar te komen, maar schat de veiligheidsrisicoâs nog te hoog in.

âEr zijn veel ouderen en met veel contacten in een kerkdienst maak je ât moeilijk.â Voorlopig richt het bestuur zich op de fysieke ontmoeting met mensen die het echt nodig hebben, omdat ze het moeilijk hebben. âHet gaat dan voornamelijk om pastorale gesprekkenâ, verduidelijkt Dohmen.

De kerkgangers moeten zich nog even online met de diensten zien te redden. âDat hebben we goed voor elkaar.â Mochten de kerk weer voor beperkte groepen toegankelijk worden dan wordt niet gezongen. Het besmettingsrisico is juist bij gezamenlijk zingen hoog, lijkt het. âWe gaan experimenteren met muziek. Ik weet dat het een groot gemis is, maar als dat risicoverhogend is, doen we ât niet.â

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.