Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Ontmoetingskerk blijft voorlopig dicht: risico te hoog

460520 Marjolein Dohmen

Het mag wel, maar we doen het niet. Te risicovol , zegt voorzitter Marjolein Dohmen van de Protestantse Gemeente Enschede. De deuren van haar Ontmoetingskerk aan de singel blijven voorlopig dicht, 1 juni komt te vroeg.

Henk ten Harkel | 1Twente

Misschien dat we volgende maand beperkt opengaan , vervolgt ze voorzichtig. Het kerkbestuur ziet dat de kerkgemeenschap behoefte heeft om weer bij elkaar te komen, maar schat de veiligheidsrisico s nog te hoog in.

Er zijn veel ouderen en met veel contacten in een kerkdienst maak je t moeilijk. Voorlopig richt het bestuur zich op de fysieke ontmoeting met mensen die het echt nodig hebben, omdat ze het moeilijk hebben. Het gaat dan voornamelijk om pastorale gesprekken , verduidelijkt Dohmen.

De kerkgangers moeten zich nog even online met de diensten zien te redden. Dat hebben we goed voor elkaar. Mochten de kerk weer voor beperkte groepen toegankelijk worden dan wordt niet gezongen. Het besmettingsrisico is juist bij gezamenlijk zingen hoog, lijkt het. We gaan experimenteren met muziek. Ik weet dat het een groot gemis is, maar als dat risicoverhogend is, doen we t niet.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.