Enschede

Saxion-student Jos grijpt naast titel Lego Masters

Ze waren er dichtbij, maar Saxion-student Jos van Uum en zijn bouwpartner Martijn Brinkman uit Deventer hebben naast de titel van Lego Masters gegrepen. In de finale eindigden ze op de tweede plek, achter de ex-geliefden Jan en Lola.

460812 lego 708088 1920
Willem Korenromp | Tubantia

De drie overgebleven duoâs mochten in de finale hun fantasie een vrije loop laten gaan. Jos en Martijn bouwden een indrukwekkende rode draak die een kabouterdorp aanviel. Helemaal vlekkeloos ging dat niet. Door de inspanning van de voorbije weken â de finalisten hebben er ruim 120 uur aan bouwwerk opzitten â was Jos uitgeput. âIk kan even niet meer nadenkenâ, zei de Saxion-student in gesprek met presentator Ruben Nicolai.

Na een korte rustpauze pakte Jos toch de draad op. Ondertussen had Martijn de piketpaaltjes al geslagen voor hun bouwwerk. Samen voltooiden ze de opdracht. Hun bouwwerk kon rekenen op lovende kritieken van de twee juryleden, maar ook de bouwwerken van de andere twee finalisten viel in de smaak.

Uiteindelijk gaf een van de juryleden zijn stem aan Jos en Martijn, de keuze van het andere jurylid viel op het imposante jungleschouwspel van de ex-geliefden Jan en Lola. Dat duo ontving ook de meeste stemmen van oud-deelnemers en kinderen die mochten stemmen. Daardoor gingen Jan en Lola er uiteindelijk met de eindzege vandoor.

2,5 miljoen steentjesIn Lego Masters bouwen de deelnemers de meest bizarre Lego-kunstwerken. Ze hebben hierbij keuze uit 2,5 miljoen steentjes. In iedere uitzending stond een thema centraal ter inspiratie en keuring van het bouwwerk. Maar in de finale mochten alle remmen los en was het aan de duoâs zelf om te maken waar ze altijd al van droomden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.