Enschede

Hennepplantage en mishandeling in woning Park Broekheurne

De recherche doet sinds woensdagochtend huiszoeking in een woning aan Park Broekheurne in Enschede. Daarbij zijn ook leden van de technische recherche in hun witte overalls actief. Er is in elk geval een hennepplantage aangetroffen

461122 974323 Thumb Large
.Gerben Kuitert | Tubantia

Het onderzoek begon woensdagochtend al om negen uur en duurt tot in de middag voort. Er zijn circa 15 politiemensen bij betrokken. Naast de ontmanteling van een hennepkwekerij - er werden ventilatoren en lampen naar buiten gebracht - is er eerder een 47-jarige Enschedeër aangehouden in een lopend onderzoek naar huiselijk geweld. Hij is woensdag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank.

Bedreiging met mes
Bewoners van de bewuste woning aan de rand van de Wesselerbrink â dicht bij de hockeyvelden van EHV â zorgen de laatste tijd voor onrust. Op Hemelvaartsdag was er sprake van een incident, waarbij de zoon van de bewoonster op straat twee mannen met een mes achterna zat. De jonge man met het mes woont zelf niet bij zijn moeder.

Poolse kostganger
De door hem belaagde mannen zouden de echtgenoot dan wel vriend van de bewoonster zijn en een Poolse kostganger, die sinds enkele maanden bij het stel in huis woont. De vrouw zelf woont al langer dan tien jaar in het huis, tot voor een half jaar alleen.

Mishandeld door kostganger
Buurtbewoners melden dat de vrouw, zelf ook van Russische of Poolse komaf, in de dagen voor Hemelvaart zou zijn mishandeld door de Poolse kostganger. De politie deed direct na Hemelvaart al buurtonderzoek. Of de vrouw nog wel aanwezig is of ook is verdwenen, is niet bekend.
Foto Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.