Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedees bedrijf zoekt geld voor corona-sneltest van 50 euro

461133 coronatest 1

De setting is dit jaar wat anders. Normaliter zitten de investeerders in de zaal en geven de jonge ondernemers hun presentatie op het podium. Nu zitten de investeerders thuis achter hun laptop en de jonge ondernemers in een studio.

Gerben Kuitert | Tubantia

En in de conferentiekamer van het Medische Spectrum Twente zitten deze woensdagmiddag MST-bestuursvoorzitter Sophia de Rooij, directielid Remke Burie van het TechMed Centre (UT) en directielid Martin Landkroon van de Rabobank. Ze kijken rond half drie in spanning naar het grote beeldscherm. Money Meets Ideas wordt dit jaar online gehouden, maar het beeld hapert. Snel worden er hulptroepen georganiseerd, die de storing verhelpen.

De Rabobank Enschede-Haaksbergen heeft uit het eigen netwerk voor 65 investeerders gezorgd. De meeste van hen doen al wat met start-ups, weet Martin Landkroon. Het zijn voornamelijk vermogende ondernemers in ruste. Voor hen is belangrijk dat ze hun risico spreiden, want 90 procent van de start-ups redt het niet.

65 corona-initiatieven op UT

In de medische sector is het succespercentage aanmerkelijk groter, weet Landkroon. Ongeveer 40 procent van de investeringen is succesvol. In Twente zitten meer medische techbedrijven dan je denkt, meer dan veertig! De bank heeft drie jonge bedrijven geselecteerd die mogen presenteren. Remke Burie van het TechMed Centre zegt dat er aan de UT momenteel 65 verschillende Covid-projecten draaien. Van ontwikkeling van apps tot een sneltest en beademingsapparatuur.

Sneller en goedkoper
MST-directeur Sophia van Rooij volgt de presentatie over de corona-sneltest van het Enschedese bedrijf ECsens met belangstelling. Het ziekenhuis liet tot op heden 700 medewerkers testen en betaalde daarvoor 199 euro per test, vertelt ze. En dan moet je een dag wachten op de uitslag. Als dat sneller en veel goedkoper kan, 50 euro beweert ECsens, dan is dat heel interessant voor ons.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.