Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Miljoenen in crisisfonds om de stad beter en mooier te maken

461199 HKEB9317

Niet bezuinigen, maar investeren in de Enschedese samenleving. De voltallige gemeenteraad wil een fonds om de stad beter en mooier te maken. Marc Teutelink van Burger Belangen Enschede denkt dat in dat fonds tien tot vijftien miljoen euro moet worden gestopt.

Redactie | 1Twente
Enschede klom na een crisis altijd weer uit het dal. Of het nu gaat om de stadsbrand, het faillissement van de textiel, de vuurwerkramp steeds rechtte de stad zijn rug en vocht zich een weg naar boven. Nu staat de stad voor een nieuwe opgave: hoe gaan we om met de coronacrisis?

Sterker
Marc Teutelink is daar heel duidelijk in. Natuurlijk kost Corona ons geld en is de eerste reactie vaak laten we gaan bezuinigen. Maar nee, dat doen we niet. We gaan juist geld steken in de stad. Alleen dan komen we er sterker uit.

Reserve
Het fonds bestaat nog niet. Maar als het aan de gemeenteraad ligt, wordt ie heel snel in het leven geroepen en gevuld. Enschede heeft een robuuste reserve. We gebruiken een deel van dat bedrag voor dit crisisfonds. We moeten het nu gaan doen. De energie die er nu is, moet je losmaken voor de stad , aldus Teutelink.

Reuring
Hij wil het geld gebruiken voor de Enschedese samenleving. Bijvoorbeeld voor sportvoorzieningen op straat. Maar ook andere initiatieven willen we ondersteunen. We willen reuring in de stad. Het gaat om het welbevinden van de Enschedeërs.

Samen aan het werk
De politici van Enschede zien het fonds niet als een speeltje van de gemeenteraad. Juist niet, aldus Teutelink. Onze bewoners moeten het dragen. Dit willen we met alle Enschedeërs doen. We gaan in gesprek over initiatieven om onze stad mooier te maken. En samen jagen we die aan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.