Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Inbraak bij Mrs. Brown: €˜We waren net weer lekker bezig €™

461360 Schermafbeelding 2020 06 07 om 145924

Bij een inbraak bij patisserie Mrs. Brown in Enschede is een paar honderd euro buitgemaakt en is schade ontstaan aan de bar en de vloer van het pand in de Pijpenstraat.

Teun Staal

Op de foto die Mrs. Brown zondag op Facebook deelde van de inbraak in de patisserie annex koffie- en theeschenkerij, zijn twee bakstenen te zien. Ze zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de voorruit gegooid, waarna door de onbekende dader(s) één van de twee kassa s in de zaak is leeggehaald.

Zondag dicht
Door de schade die is ontstaan aan de bar en de vloer van Mrs. Brown blijft de zaak zondag voor bezoekers gesloten. Het afhalen van taartjes is wel mogelijk.

Eigenaresse Rianne Reterink ontdekte de inbraak zondagmorgen. Het is stevig balen, maar goed, er zijn ergere dingen in het leven. Het is nadat we net weer een week open waren wel weer een tegenslag. Het is niet anders.

Nieuwe computer
Reterink spreekt dat geluk dat niet de hele zaak is vernield en overhoop gehaald. Nu blijft het bij een bescheiden bedrag, maar ik zal wel een nieuwe computer voor de kassa moeten bestellen. En is schade aan de bar en wat butsen in de vloer. Het gaat trouwens wel om een bar die ik zelf met veel liefde heb betegeld, dus dat is heel vervelend.

Leeghalen
Als het om het buitmaakte geld gaat, heeft Reterink wel een les geleerd. Dat is dat we de kassa s voortaan allemaal leeghalen als we afsluiten. Hoe weinig er ook in zit.

De inbraak leidde tot veel reacties op Facebook. Van de dader(s) was zondag nog niets bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Mrs. Brown
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.