Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO l Zonder diploma van MBO naar HBO

461471 tijhuis

Studenten die door de coronacrisis het mbo-diploma nog niet hebben behaald, kunnen terecht bij het nieuwe 100-dagen programma van Saxion. Stroom je door vanuit het mbo, toptraject of mhbo-route dan kunnen studenten hier ook terecht.

Studenten die door de coronacrisis het mbo-diploma nog niet hebben behaald, kunnen terecht bij het nieuwe 100-dagen programma van Saxion. Stroom je door vanuit het mbo, toptraject of mhbo-route dan kunnen studenten hier tevens terecht.

Sharine te Sligte l 1Twente

De stap van het mbo naar het hbo is groot. Om toekomstige hbo studenten een stap te helpen, biedt Saxion een 100-dagen programma aan. Dit gebeurt in samenwerking met ROC van Twente, ROC Aventus & Graafschap College. Het programma is opgezet om eerstejaarsstudenten met een mbo-achtergrond ondersteuning en begeleiding te bieden. De meeste studenten ervaren wel een groot verschil tussen mbo en hbo , vertelt Elke Tijhuis, projectleider van het Toptraject en de mhbo-routes Saxion.

Persoonlijke studentcoachEen studentcoach is een ouderejaars hbo-student die een opleiding volgt in dezelfde sector waar de studenten voor hebben gekozen bij de inschrijving. Het 100-dagen programma start al begin juni en loopt naar verwachting door tot eind december 2020. Maar Tijhuis maakt duidelijk dat ook ondersteuning en begeleiding na het programma mogelijk is.

Hieronder vind je het hele gesprek met Elke Tijhuis in 1Twente Vandaag.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.