Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Van niets naar iets en andersom: 12 trainees brengen boek uit over Twentse ondernemers

461499 HKEB9350

Van niets naar iets, vallen en opstaan. Dat hoort bij het starten van een onderneming. Een uitdaging. Ook voor 12 trainees uit Twente die het doel hadden om binnen een half jaar een boek over Twentse ondernemers te schrijven. Het is gelukt en hun boek wordt nu gedrukt. Marlieke Laan is een van de schrijvers en zegt: Ik denk nog steeds dat het niet gaat lukken, onlangs we as we speak bij de drukker liggen.

Laura Ratering | 1Twente

Samen besloten de trainees, die allemaal bij verschillende ondernemingen in Twente werken, het boek te schrijven. Het idee is uit toeval ontstaan. We zijn allemaal afgestudeerd en we zijn na onze studie een traineeship gaan volgen. Dat betekent dat je in twee jaar tijd bij drie verschillende bedrijven aan het werk gaat. Daarnaast volg je op vrijdagmiddag masterclasses , legt Laan uit. Juist in één van deze masterclasses is het idee van een boek ontstaan.

In de module ondernemerschap moesten Laan en haar collega s ondernemers uit Twente interviewen die ze inspirerend vonden. Toen vonden we de verhalen zo tof dat we dachten: dit moeten we ergens vastleggen en bewaren , aldus Laan. Het resultaat is een boek over de Twentse ondernemerschap geworden.
`Van niets naar iets en andersom` is de naam van het boek. Wij zijn zelf van niets naar iets gegaan , begint de schrijfster. En als je van niets naar iets gaat, heb je continu de angst dat je ook weer andersom gaat. Dat is ook het verhaal van veel ondernemers dat we horen; de onzekerheid van ondernemen.

Vers van de pers
Nu is het zover en ligt het boek bij de drukker. Op de website vannietsnaarietsenandersom.nl kunnen geïnteresseerden het boek bestellen. Maar wees snel , benadrukt Laan. We doen echt maar één druk en die gaat wel hard op dit moment.

Bekijk het hele interview met Marlieke Laan hieronder terug.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.