Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Ook Enschede moet het dit jaar zonder carnavalsprinsen en optochten doen

461638 789280

Het wordt voor de liefhebbers een heel sober carnavalsseizoen in Enschede. Er wordt geen nieuwe stadsprins gekozen en de negen bij de Enschedese Karnavals Raad aangesloten verenigingen doen het eveneens zonder hoogheid. Ook drie optochten verspreid door de stad zijn afgeblazen.

Bert Hellegers | Tubantia

Dat besluit heeft het bestuur van de overkoepelende carnavalsorganisatie in Enschede in een speciale coronavergadering genomen. Vorige week werd bekend dat ook Losser dit jaar geen hoogheden zal kiezen.

Grote groepen bij elkaar is onverantwoord Voorzitter Paul ten Thij van de EKR: We zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om een volwaardig seizoen te organiseren zoals iedereen dit van ons gewend is. Grote groepen mensen bij elkaar brengen met de restricties van anderhalve meter afstand tot elkaar houden, is op dit moment en waarschijnlijk ook voor langere tijd onverantwoord. Daarnaast zijn er grote onzekerheden over nog te treffen maatregelen.

De traditionele start van het carnavalsseizoen op de 11de van de 11de met de opkomst van de stadsprins en de presentatie van de hoogheden van aangesloten verenigingen gaat niet door. Datzelfde geldt behalve voor de Krekkelstadoptocht door de Enschedese binnenstad eveneens voor de verlichte optocht in Twekkelerveld en de optocht in Glanerbrug.

Met pijn in het hart Ten Thij: We hebben het besluit met pijn in het hart genomen. Maar we vinden het ook om ethische redenen niet wenselijk om in een tijd waarin alles afgelast wordt, het carnaval gewoon door te laten gaan.

BoekeloHij geeft aan dat het aan de afzonderlijke carnavalsverenigingen zelf is om eventuele andere evenementen in aangepaste vorm plaats te laten vinden. De carnavalsvereniging De Soaltkloet ns uit Boekelo is niet aangesloten bij de EKR en beraadt zich nog over consequenties van de coronaregels voor het komende carnavalsseizoen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.