Enschede

VIDEO | Molenstraat 2.0 - meer groen en meer steen

De Molenstraat gaat op de schop. En flink ook. Het wordt er veel groener, er komt minder ruimte voor de auto en meer voor fietsers en wandelaars. Maar de bebouwing wordt ook dichter.

461767 10
Ernst Bergboer | 1Twente

Bij de herinrichting van de Molenstraat gaat het - zo stelt de gemeente - om terugdringen van autoverkeer en het tegengaan van hittestress. Op warme zomerdagen - waarvan we er steeds meer zullen gaan krijgen - is niets beter dan water en groen.

Nieuwbouw
De gemeente sorteert voor op hete zomers en droogte, en neemt in haar plannen brede groenstroken en ruimte voor water op. Dat geldt ook voor de Molenstraat. Tegelijkertijd verrijst er op plekken die nu nog leeg zijn - denk aan het plein voor fietsen voor het Bölke en de parkeerplaats bij het Muziekcentrum - nieuwbouw. Niet alleen meer groen en waterberging in perken, maar ook meer stenen dus.

Einde sluiproute
Een andere belangrijke verandering is ook dat de sluiproute tussen de Hengelosestraat en de Oldenzaalsestraat, die heel lang heeft bestaan, verdwijnt. Autoâs kunnen straks niet meer âdoorstekenâ. Waar er nu nog een maximum van vijftig kilometer per uur geldt, zal dat straks dertig zijn. En de rijbaan wordt een stuk smaller: vijf-en-een-halve meter om precies te zijn.

In de reportage hieronder vind je een impressie van de plannen en een aantal vragen die bij ons rezen. De gemeente wilde die vragen in dit stadium nog niet beantwoorden.

Beeld: Gemeente Enschede
Impressie van de nieuwe Molenstraat: rechts het Stadskantoor, links het appartementencomplex bij het begin van de Deurningerstraat.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.