Enschede

Driftende jongeren bij Grolsch Veste zorgen voor ergernis in Enschede, politie schrijft 41 boetes uit

Driftende autoâs, wheelies makende motoren en een bak geluidsoverlast. FC Twente, de gemeente Enschede en de politie zijn net als omwonenden en voorbijgangers helemaal klaar met de overlast op het parkeerterrein voor de Grolsch Veste. Afgelopen weekend werden liefst 41 boetes uitgeschreven.

461940 976161
Arjan te Bogt | Tubantia

De afgelopen maanden is het parkeerterrein bij de Grolsch Veste in Enschede verworden tot een plek waar autoliefhebbers elkaar ontmoeten, voor zogeheten car-meetings. Er wordt met autoâs geraced en gedrift. Los van dat het gevaarlijk is, en het dikke, zwarte strepen op het parkeerterrein veroorzaakt, blijft er na afloop een hoop rotzooi achter, zoals lege blikjes en etensresten. Dit tot grote ergernis van FC Twente en de gemeente.

ControleAfgelopen weekend is er gecontroleerd door het Team Verkeer Twente en een politieteam op overtreding van de wegenverkeerswet. Bij de politie waren meerdere klachten binnen gekomen van onder andere omwonenden, voorbijgangers en andere weggebruikers. Het was tijdens de controle duidelijk dat er een onveilige situatie ontstond op de momenten dat op het parkeerterrein en in de omgeving diverse voertuigen waaronder, autoâs, motoren en scooters capriolen uithaalden.

Rijbewijs kwijtIn totaal zijn vrijdag- en zaterdagavond 41 bekeuringen uitgedeeld. Een bestuurder van een motorfiets moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 116 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

De lijst met overtredingen waarvoor boetes werden uitgeschreven is lang: het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, het rijden zonder helm, negeren van het rode licht, rijden zonder rijbewijs op een bromfiets, in een niet verzekerd voertuig rijden, niet dragen van de gordel, voeren van valse kentekenplaten, over doorgetrokken streep rijden, niet op de juiste plaats op de weg of over een verdrijvingsvlak rijden, defect achterlicht, onjuiste constructiesnelheid van een bromfiets en te hoge snelheid.

Maandagavond weer raakDe vele boetes hebben er nog niet voor gezorgd dat het parkeerterrein gemeden wordt, zo bleek maandagavond. Ook toen stonden er weer tientallen autoâs voor de Grolsch Veste, ook toen werd er met opgevoerde autoâs hard gereden.

De politie heeft de gemeente geadviseerd over de inrichting van het terrein om deze in de toekomst âs avonds af te sluiten. De gemeente zal samen met FC Twente de mogelijkheden bekijken.

BetonblokkenEerder dit jaar is het terrein al zoân anderhalve week afgesloten geweest; betonblokken hielden toen ongewenst bezoek weg. Deze zijn later echter weer verwijderd. Hoewel Twente hoofdgebruiker is van het openbare terrein, is de parkeerplaats van de gemeente.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.