Enschede

Andries Ulderink eerste nieuwe assistent van Jans

Hij was al gesignaleerd in De Grolsch Veste en vrijdag maakte FC Twente bekend dat Andries Ulderink één van de nieuwe assistent-trainers is van Ron Jans. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. De club zoekt nog een tweede assistent.

462254 890976 1
Marly Wilens | 1Twente

Ulderink zat zonder club nadat zijn contract bij Ajax Cape Town begin dit jaar werd ontbonden. Eerder was hij al hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles en De Graafschap. Ook was hij de assistent van Jaap Stam bij Reading. Met Stam stond hij ook voor de groep bij Jong Ajax.

Vertrouwd
Ulderink raakte tijdens gesprekken met technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans onder de indruk van de voetbalkennis en energie van beide heren. "Vanaf de eerste seconde voelde het vertrouwd. FC Twente is genoodzaakt jonge spelers zoveel mogelijk te laten doorgroeien naar de eerste selectie. Daar wil ik bijvoorbeeld heel graag mijn steentje aan bijdragen."

"Ik heb de club vaak gezien vanaf de tribune en vanuit mijn functie als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles veel contact gehad met FC Twente. De afgelopen weken zag je door het grote aantal seizoenkaartverlengingen wat voor een binding er is in deze regio. Dat is mooi om te zien. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Tweede assistent
De club zoekt nog een tweede assistent-trainer. Voor die positie werd de naam Ivar van Dinteren al genoemd.
foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.