Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Actie tegen hardrijden in Rijnstraat Enschede: €˜Wanneer gaat eerste slachtoffer vallen? €™

462498 abstract 164329 1280

Bewoners van de Rijnstraat willen maatregelen tegen automobilisten die veel te hard door hun straat rijden. Ze zijn een handtekeningenactie gestart en hebben raadsleden benaderd.

Bert Hellegers | Tubantia

Er vinden volgens bewoners regelmatig ongelukken plaats. Tot dusver steeds met blikschade en gelukkig nog zonder lichamelijk letsel. Het initiatief voor de petitie Veiligheid voorop komt van een bewoner van hoek Rijnstraat-Deppenbroekstraat, tegenover de Menkotorenschool.

Hij kan inmiddels rekenen op de steun van de PVV. Raadslid Jan Willem Elferink: We zijn na alarmerende berichten over hard tot zeer hard rijdende auto s op onderzoek en in gesprek gegaan met aanwonenden. Er wordt vooral veel te hard gereden tussen 15 en 17 uur en na 18 uur.

30-km zone maar niet zo ingericht Namens zijn raadsfractie heeft Elferink schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W. Hij wil weten of het dagelijkse bestuur van de gemeente op de hoogte is van het verkeersprobleem in de Rijnstraat. Het is een 30-km zone, maar de straat is niet als zodanig ingericht. Wordt hier op korte termijn nog invulling aan gegeven?

Met name voor de Menkotorenschool is de situatie volgens Elferink zorgwekkend. Door de vele geparkeerde auto s als de kinderen van school worden gehaald en de soms zeer snel rijdende auto s ontstaat dan extra gevaar voor spelende kinderen. De buurtbewoners en de leerkrachten houden hun hart vast en vragen zich af wanneer het eerste slachtoffer zal gaan vallen.

Hij wil van het college weten of er mogelijkheden zijn om op korte termijn snelheid remmende aanpassingen te realiseren, vooral bij het schoolgebouw. En hij roept extra snelheidscontroles te houden. Ook vraagt hij nadere informatie over waaraan een straat met het predicaat 30 kilometer-zone precies moet voldoen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.