Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschede houdt pas na zomerreces spoeddebat veiligheid

462499 863009

Het komt er deze week niet meer van: het aangekondigde spoeddebat naar aanleiding van de mishandeling van de 23-jarige Gerardo Kenzo Sno.

Teun Staal | Tubantia

Burgemeester Onno van Veldhuizen praat pas na de zomervakantie met de gemeenteraad van Enschede over het incident-Gerardo en andere actuele veiligheidskwesties. De lokale politiek had eigenlijk woensdagavond in een spoeddebat willen discussiëren, maar krijgt dat agendatechnisch niet voor elkaar.

Verhinderd
Een aantal fracties is echter verhinderd, waarna is besloten het debat over het reces heen te tillen. De raad begint na komende dinsdag aan de zomerstop. Barry Overink van Burgerbelangen, de grootste fractie in de raad, betreurt het uitstel. Met een spoeddebat deze week hadden we het signaal naar de stad kunnen afgegeven dat we het zat zijn en dat het ons ernst is om de problemen samen met de burgemeester aan te pakken. Dat moment laten we nu helaas voorbij gaan.

Zorgvuldig
Ayfer Koç, fractievoorzitter van het CDA, pleitte wel voor een debat na de zomervakantie. Los van het feit dat ik zelf op de geplande avond deze week was verhinderd, denk ik dat we vooral een zorgvuldig debat moeten voeren. Dit is een te belangrijke zaak om er even snel via een online-vergadering tussendoor te doen , zegt Koç. Ik ken mensen die hadden willen inspreken. Dat moet je grondig voorbereiden.

Burgemeester Van Veldhuizen sprak maandag in een persverklaring zijn afschuw uit over de recente incidenten in zijn stad. Racisme en homohaat horen niet thuis , stelde Van Veldhuizen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.