Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Cultuurminister op bezoek in Enschede: er is geen ultieme oplossing

462565 975003

Minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven, sprak maandag met mensen uit de cultuursector over de gevolgen van de coronacrisis. Dertig vertegenwoordigers van culturele instellingen in Twente gingen met de minister in gesprek. Ook Kees de Groot, onder andere creative director van het GOGBOT-festival, was aanwezig.

Redactie | 1Twente

In een gesprek van twee uur hebben De Groot en zijn collega s geprobeerd in kaart te brengen wat de gevolgen van de coronacrisis voor de cultuursector in Twente zijn. Door de aanwezigheid van de verschillende partijen was het niet makkelijk om alle situaties goed in kaart te brengen. De Groot geeft aan dat er mensen uit de theaterwereld, de popmuziek en de digitale kunst aanwezig waren, maar ook makers, performers, ontwerpers en een aantal bestuurders. Elke sector is getroffen door de regels rondom de anderhalvemeter en het maximum aantal bezoekers en de perspectieven zijn ook nog niet echt geweldig , aldus De Groot.

Geen oplossing, maar tips
Doordat ook de financiële pot van de overheid een keer eindig is, probeerde Van Engelshoven alternatieven te bieden. Samenwerken en elkaar helpen is het credo, aangezien er veel talent in de regio aanwezig is. Dat doen we ook al , aldus De Groot. In de toekomst gaan we zeker ook vaker livestreamen. Denk aan kunstruimte Tetem en hun robot of ons GOGBOT-festival. Dat kan allemaal wel online doorgaan.

Maar hij maakt ook duidelijk dat dit niet de ultieme oplossing voor altijd kan zijn: Te weinig publiek betekent te weinig geld. Er komt wel geld vanuit de overheid, maar dat zou wat mij betreft veel meer mogen zijn.
foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.