Enschede

VIDEO | Laatste aflevering online cabaretjournaal ANDERMANS V.I.R.U.S.

Cabaretiers André Manuel, Nathalie Baartman, Jan Riesewijk en Bert Eeftink maken een online cabaretjournaal. Thijs Kemperink presenteert en neemt met het kwartet het nieuws door.

462782 968359
Redactie | 1Twente

Het is een bijzondere situatie voor de theatermensen. Vanwege corona zijn de theaters gesloten en kunnen de cabaretiers niet optreden. Dit wekelijkse journaal biedt ze toch een podium. Het programma wordt opgenomen in het Wilminktheater.

Thijs Kemperink is de centrale presentator. Hij schakelt naar zijn collegaâs Manuel (Diepenheim), Baartman (Borne), Eeftink (Goor) en Riesewijk (Losser), die elk vanuit huis een bijdrage leveren. Toetsenist Maarten de Groot en een elke week wisselende zangeres zorgen voor de muziek. Regisseur is Laurens ten Den.

Het coronavirus komt ongetwijfeld aan de orde, maar is niet het belangrijkste. Met bijzondere nieuwsberichten, fotoâs en filmpjes in de media neemt ANDERMANS V.I.R.U.S. de week door. Jan Riesewijk verzorgt de dagsluiting met een boodschap van hoop en troost, onder de titel Oefeningen van Berouw, Hoop en Riesewijk.
In 1Twente Vandaag sprak cabaretier Thijs Kemperink over deze laatste aflevering. Luister hieronder naar het interview en bekijk de laatste aflevering ANDERMANS V.I.R.U.S.
foto: Emiel Muijderman