Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO l MST heeft nieuwe methode om vroegtijdige hartklachten te ontdekken

463046 759415

Een kussen om je hartslag bij te houden en preventief aan te geven als er wat mis is. Vanaf volgende week is dit bij Medisch Spectrum Twente een nieuwe methode om mensen met hartklachten goed te controleren.

Redactie l 1Twente

Het apparaatje dat MST gebruikt is in Amerika onthult en is daar ook getest. Er loopt nu in Nederland een studie genaamd de monitor hartfalen studie . Deze studie onderzoekt of het apparaat ook gebruikt kan worden bij patiënten in Nederland.

Nieuwe methodeHet nieuwe apparaat is bedoeld om klachten van hartfalen vroegtijdig op te sporen, zodat de klachten gelijk behandeld kunnen worden met bijvoorbeeld medicijnen. Zo hoopt het MST te voorkomen dat een patiënt opgenomen moet worden. Het apparaatje is ter grootte van een kleine paperclip, deze word in de longslagader ingebracht , legt cardioloog Gert van Houwelingen uit.

Hoe kom je in aanmerkingOm voor deze nieuwe methode in aanmerking te komen, moet de patiënt al eerdere hartfalen hebben gehad, opgenomen zijn geweest en een hoog risico hebben op een nieuwe episode van hartfalen. Wij schatten dat dit jaar tien patiënten deze apparaat krijgen, en vanaf volgend jaar twee patiënten per maand , aldus Van Houwelingen.

Meer willen weten over dit onderwerp? Hieronder vind je het hele gesprek met cardioloog Gert van Houwelingen in 1Twente Vandaag.
foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.