Enschede

VIDEO | Enschedese dj nog maar 3 tegenstanders verwijderd van hoofdpodium Tomorrowland

Dj Angie Mill (28) uit Enschede is finalist in een internationale strijd om een plek op dance-evenement Tomorrowland in België. Als Angelique van der Molen, zoals haar echte naam luidt, haar laatste drie opponenten weet te verslaan, staat ze over een jaar op het hoofdpodium van het mega dancefestival. Ook mag ze bij winst een remix uitbrengen onder het platenlabel van wereldberoemde dj Fedde le Grand. Dinsdag treedt ze in de finale op voor meer dan 20 miljoen Tomorrowland-volgers.

463194 Angie Mill
Niels Veurink | 1Twente
In die eindstrijd neemt de vrouwelijke discjockey uit Enschede het op tegen dj Matti uit Noorwegen, dj Rikki uit Spanje en dj Jil Tanner uit Duitsland. Ze vindt het lastig in te schatten wat haar kansen zijn. âMijn stijl lijkt op die van Hardwell en Martin Garrix, maar dan net iets minder hard. Ik pas wel goed in de vibe van Tomorrowland.â Ze wil liever ook geen hoge verwachtingen uitspreken, om teleurstelling te voorkomen. âMaar ondertussen schreeuwt mijn hoofd: oh my god, je kunt dit winnen!â

SchoonheidsfoutjesDat Angelique zo ver zou komen, had ze überhaupt niet verwacht. De strijd begon met duizenden discjockeys die vanuit de hele wereld hun tracks instuurden. âMijn broertje tagte mij op Facebook en vroeg of ik ook mee ging doenâ, aldus de Enschedese. âIk wilde graag meedoen, maar was op dat moment ook druk met afstuderen.â Het resultaat was een vlugge inzending met een aantal schoonheidsfoutjes, maar dat bleek geen showstopper. âToen ik hoorde dat ik bij de laatste twintig zat, dacht ik: hè? Hoe dan?!â Haar volgende opdracht was om binnen drie dagen een nieuwe mix te maken. Dat deed ze blijkbaar zo goed, dat de jury besloot haar te selecteren als finalist.

Vrienden
Op Freshtival, vijf jaar geleden, zette Angie haar eerste serieuze stappen als dj, toen ze ook daar aan een wedstrijd meedeed. Ze deed wat ze had geleerd van een vriend, die eerder een afspraak met haar maakte tijdens een borrel: âAngelique, als jij mij cocktails leert shaken, leer ik jou draaien.â Daar is het allemaal begonnen. In de jaren die volgden werd ze onder meer huisjockey van Club Merlijn in Hengelo. Maar dat is toch andere koek dan Tomorrowland. Nu ze zo ver is gekomen, trekt ze alles uit de kast. âIk heb veel muzikale vrienden die me helpen.â Ze doelt daarmee onder andere op de Enschedese Tom Harisson, die haar platen produceert. Maar in de aanstaande eindstrijd wil ze meer: âZo gaat een vriendin een van de nummers live meezingen.â

Grand finalMeer dan twintig miljoen volgers hebben de sociale mediakanalen van Tomorrowland. Op dinsdag 7 juli zal daar vanaf 16.00 uur een livestream van de finale te zien zijn. Dj Angie Mill treedt op vanuit haar eigen huis in Enschede, voor de cameraâs van het Belgische dance-evenement. Haar lot ligt uiteindelijk in handen van djâs Fedde le Grand en Dimitri Vegas en de stem van het grote publiek.

En daarna? âMijn eerstvolgende optreden is rondom de diplomeringen op Saxion op 13, 14 en 16 juli. Ik moest zelfs draaien op mijn eigen diploma-uitreiking, maar dan neemt mijn vriend het even over.â Haar hbo-diploma heeft ze dus in ieder geval al gehaald, nu dat hoofdpodium op Tomorrowland nog.
foto: Angie Mill