Enschede

AUDIO l Natuur ontwikkelen in landelijke gebieden van Enschede

De gemeenteraad van Enschede wil met houtwallen en houtsingels de natuur in de landelijk gebied behouden en ontwikkelen.

463659 forest 868715 1920
Het voorstel kwam van D66-raadslid Vic van Dijk.

Sharine te Sligte l 1Twente

Met GroenLinks voorop nam de raad het amendement van Vic van Dijk onlangs unaniem aan. âDaarmee is het nog niet allemaal gelijk geregeld. Er moeten keuzes gemaakt worden en je kunt nooit alles kiezenâ, aldus D66 raadslid Van Dijk in 1Twente Vandaag. âMaar het is een mooi begin om de natuur mee te nemen in de visievormingâ. Het plan van Van Dijk is onderdeel van de 'Nota van uitgangspunten visie landelijk gebied'. In deze nota staan alle dingen die de gemeente belangrijk vindt aan het buitengebied van Enschede.

Biodiversiteit
âEen goede biodiversiteit zorgt voor een gezonde toekomstâ aldus Van Dijk. âWe moeten kijken hoe biodiversiteit bevorderd kan worden in Enschedeâ.

Daarom wil Van Dijk de houtwallen en houtsingels weer terughalen. Houtwallen en houtsingels waren altijd al een kenmerkend onderdeel van het Twentse landschap. De houtwallen gaan wel ten koste van bijvoorbeeld landbouwgrond. âEen randje van de landbouwgrond gaat dan weg, maar dit gaat allemaal in overlegâ vertelt het raadslid.

Hieronder vind je het hele gesprek met Vic van Dijk in 1Twente Vandaag.

foto: Pixabay