Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO l Natuur ontwikkelen in landelijke gebieden van Enschede

463659 forest 868715 1920

De gemeenteraad van Enschede wil met houtwallen en houtsingels de natuur in de landelijk gebied behouden en ontwikkelen.

Het voorstel kwam van D66-raadslid Vic van Dijk.

Sharine te Sligte l 1Twente

Met GroenLinks voorop nam de raad het amendement van Vic van Dijk onlangs unaniem aan. Daarmee is het nog niet allemaal gelijk geregeld. Er moeten keuzes gemaakt worden en je kunt nooit alles kiezen , aldus D66 raadslid Van Dijk in 1Twente Vandaag. Maar het is een mooi begin om de natuur mee te nemen in de visievorming . Het plan van Van Dijk is onderdeel van de 'Nota van uitgangspunten visie landelijk gebied'. In deze nota staan alle dingen die de gemeente belangrijk vindt aan het buitengebied van Enschede.

Biodiversiteit
Een goede biodiversiteit zorgt voor een gezonde toekomst aldus Van Dijk. We moeten kijken hoe biodiversiteit bevorderd kan worden in Enschede .

Daarom wil Van Dijk de houtwallen en houtsingels weer terughalen. Houtwallen en houtsingels waren altijd al een kenmerkend onderdeel van het Twentse landschap. De houtwallen gaan wel ten koste van bijvoorbeeld landbouwgrond. Een randje van de landbouwgrond gaat dan weg, maar dit gaat allemaal in overleg vertelt het raadslid.

Hieronder vind je het hele gesprek met Vic van Dijk in 1Twente Vandaag.

foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.