Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Mogelijk pop-up horecaconcept op Wilminkplein

463723 Wilminkplein Enschede Fotocredits Rob Baas

Het college van B&W van Enschede maakte onlangs bekend tijdelijke ruimte aan vernieuwende pop-up horecaconcepten te geven. Hiermee wil het college de wederopbloei van de stad helpen.

Laura Ratering | 1Twente

Het gaat de gemeente vooral om de tijdelijke initiatieven vanuit de horeca. Het kan een terrasopstelling of een binnenlocatie zijn , geeft Walter Bouman, accountmanager van het Enschedese Ondernemersloket, aan. Het moet in ieder geval aan de tijdelijkheid gebonden zijn.

De initiatieven mogen van juli tot en met oktober in Enschede worden opgebouwd. Voorwaarde: de initiatieven moeten voldoen aan het drank- en horecawet en de ondernemers moeten een justitiële screening hebben gehad (BIBOB-procedure).

Vernieuwend
Naast de bureaucratische voorwaarden hecht het college ook waarde aan de creativiteit. Het moet iets toevoegen aan het bestaande aanbod , aldus Bouman.

Een voorbeeld van de creatieve projecten is bijvoorbeeld de Spacebar dichtbij het station. Daarnaast heeft de Grolsch Veste zich opgegeven voor een pop-up concept, maar ook het reeds geopend Tante Leen is er een voorbeeld van. Een derde initiatief is de binnentuin van biercafé Stanislaus Brewskovitch in de Menistenkerk. De eigenaren willen nu een tweede binnentuin op het Wilminkplein openen , vertelt Bouman. Dat wordt nu gecontroleerd.

Investeren
De gemeente wil investeren in de bestaande horeca. Dit concept moet daarom juist de ondernemers helpen die op dit moment niet zo goed uit de voeten kunnen, omdat ze hun restaurant of bar niet kunnen openen , licht Bouman toe.
Luister hieronder naar het interview met Walter Bouman.
foto: Rob Baas / gemeente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.