Sport
Voetbal
FC Twente

Vrees bewaarheid: zware knieblessure betekent einde seizoen voor Vaclav Cerny

Vaclav Cerny zal dit seizoen niet meer in actie komen voor FC Twente. De kwetsuur die de aanvaller donderdagavond opliep in de thuiswedstrijd tegen Ajax blijkt een zware knieblessure te zijn.

Vaclav Cerny Emiel Muijderman
Vaclav Cerny aan het begin van het seizoen © Emiel Muijderman

Tweede zware knieblessure

Cerny viel donderdagavond al na vijf minuten uit nadat hij bij een doelpoging vervelend terecht kwam. Hij werd meteen gewisseld en onmiddellijk werd gevreesd voor een zware blessure. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft vrijdag uitgewezen dat het om een zware knieblessure gaat die hem de rest van dit seizoen aan de kant zal houden.

De aanvaller heeft eerder een zware knieblessure gehad: in het seizoen 2017-2018 scheurde hij als Ajax-speler de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Nu gaat het om zijn linkerknie. Wat de exacte kwetsuur is, maakt de club vanwege privacyredenen niet bekend.

Fikse aderlating

De teleurstelling bij Cerny is natuurlijk groot: "Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed. Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit."

Ook voor het team is het wegvallen van Cerny een fikse aderlating. Hij was dit seizoen erg belangrijk met zes doelpunten en zes assists. Trainer Ron Jans: "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Vaclav, maar ook voor het team. Hij toonde in de wedstrijden een geweldige ‘drive’ en was een van de smaak- en sterkmakers van de ploeg. Hij werkte altijd hard en door zijn prestaties mocht hij onlangs ook zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Tsjechië. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich na deze teleurstelling weer zal oprichten."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.