Voorbij Corona

Ank Bijleveld vertelt in haar 'Lichtpuntje' over de bijzondere uitdagingen voor Defensie

Minister van Defensie Ank Bijleveld vertelt over het bijzondere uitdagingen waar Defensie plots voor kwam te staan. Hoe militaire artsen en beademingsapparatuur plotseling werden verspreid over heel Nederland, om bij te springen in de zorg. Tijdens kerst gaan haar gedachten uit aan de mannen en vrouwen die aan het werk zijn voor onze veiligheid: "Ik zou zeggen, denk tijdens kerst en oud en nieuw ook eens aan de mensen die aan het werk zijn voor ons allemaal", aldus de minister.

Voorbij Corona

Ondertussen leven we al driekwart jaar samen met het monster dat Corona heet. Of we het nu wilden of niet, het werd een onderdeel van ons leven. Direct of indirect. Een ongekend fenomeen: waar we normaal allemaal onze eigen zorgen hebben, werd corona een gezamenlijk lijden. Tegelijkertijd hebben we in deze episode allemaal onze persoonlijke belevingen, ons eigen verhaal. Om die verhalen te vertellen, zetten vier Twentenaren het project 'Voorbij Corona' op waarin 30 Twentenaren hun verhalen delen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.