Enschede
Video

Blijf wensen met de kersthit van Regine Hilhorst en Bert van der Veen

‘Blijf wensen’. Dat is de boodschap van de kersthit van Regine Hilhorst en muzikant Bert van der Veen. Het kerstnummer gaat in op de moeilijke tijden van het afgelopen jaar, maar kijkt ook met hoop naar de toekomst. Door de coronacrisis is het een zwaar jaar geweest, ook voor Hilhorst. Zelf zegt ze over de situatie: “Het was een lastig jaar, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen.”

Zelf bleef Hilhorst in deze lastige tijden niet stilzitten. Zo is ze bijvoorbeeld bezig met het schrijven van twee boeken: “Gelukkig kan ik altijd schrijven, dus dat blijf ik doen.” Ook heeft ze met haar theatergroep een voorstelling kunnen doen voor een school. Helaas bleef het door de maatregelen bij die ene show. Maar Hilhorst mist in deze tijd niet alleen het theatermaken. Ook het zingen ontbreekt in het leven van de Enschedese, waardoor ze contact opnam met de troubadour Bert van der Veen. Het idee om een kerstnummer te maken werd geboren. De twee doken de studio in en twee weken later werd “Blijf wensen” geproduceerd.

Moeilijke tijd

Regine Hilhorst werd zelf hard geraakt door de coronacrisis. Het begon met de dood van haar vader op 21 maart. Hij was een van de eerste coronadoden in Nederland. “Toen dat een beetje klaar was, was mijn moeder helemaal van het padje af. Ze waren zestig jaar getrouwd en echt een setje. Als de een omvalt, dan valt de andere ook om”, vertelt Hilhorst.

Daarnaast is de coronacrisis financieel ook een klap voor theatermaker, actrice en schrijver. In het begin kreeg ze nog wel een tegemoetkoming, maar die viel weg door het inkomen van haar vriendin. Zelf zegt ze dat het niet eens om het geld gaat, maar dat het moeilijk is om niet financieel zelfstandig te zijn. “Ik heb van mijn vader geleerd: ‘Meid houd je eigen broek op.’”

“Blijf wensen”

De mentaliteit die Hilhorst er door de afgelopen weken heen heeft geholpen is duidelijk: “Hoe kut het ook is, morgen is er weer een dag met nieuwe kansen. Blijf wensen.” Met deze boodschap in de kersthit moedigt ze mensen aan om door te blijven wensen. Een bericht van hoop in een zware tijd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.