Enschede
Video

3FM Serious Request de komende zes dagen live op Vliegveld Twenthe

Het is rustig op de vliegbasis bij Lonneker. Behalve in Hangar 11. Want daar gingen de dj’s van 3FM om 12 uur op vrijdagmiddag in 'lockdown'. Zes dagen maken ze nu radio om geld binnen te halen door zoveel mogelijk kilometers te maken.

Drie dj-duo’s zitten de komende dagen opgesloten in de hangar op het vliegveld. “We mogen wel voor de hangar gaan lopen, maar verder zitten we in onze speciaal ingerichte kamertjes”, vertelt dj Sophie Hijlkema.

Zenuwachtig

Ze zijn allemaal een beetje zenuwachtig, omdat ze de setup tot 12 uur nog niet hebben gezien. “Je voelt een gezonde spanning en soms een ongezonde spanning. In de nacht lig je er soms wakker van”, verklapt dj Eva Koreman. Samen met haar collega Frank van der Lende mocht zij om 12 uur de eerste uitzending presenteren.

Voorbereiding

De dj’s hebben zich allemaal op een andere manier voorbereid op de komende dagen. “Hardlopen en wandelen en gezond eten”, vertelt Sander Hoogendoorn. “Maar eigenlijk kan je je er niet op voorbereiden. Gewoon ogen dicht doen en gas erop.”

Opzet

Door de coronacrisis is de opzet dit jaar anders dan de voorgaande jaren. De dj’s wonen in de hangar, maken om de vier uur een show en moeten een loopband 24 uur per dag draaiende houden. Het publiek kan plaatjes aanvragen voor geld en de actie zo ondersteunen. “Ik hoop dat we een miljoen kunnen ophalen”, aldus Koreman. Dit jaar gaat het opgebrachte geld naar het Rode Kruis dat medisch hulpverleners ontlast en de verspreiding van corona tegengaat.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.