Borne
112

Brandweerman ziet zijn eigen winkel in vlammen opgaan

Aan de Grotestraat in het centrum van Borne heeft donderdagochtend een brand gewoed. Omliggende panden werden ontruimd. Eenheden uit de wijde omgeving rukten uit met groot materieel. Saillant detail: het betrof de bloemenzaak van vrijwillig brandweerman Marco van Buuren. Hij zag z'n levenswerk vanmorgen in vlammen opgaan.

70959 brandweer
Aan de Grotestraat in het centrum van Borne heeft donderdagochtend een brand gewoed. © 1Twente

Rookontwikkeling

De brand is inmiddels onder controle en ook de nabluswerkzaamheden zijn zo goed als afgerond. De brandweer kreeg iets voor zevenen een melding van een brand in het centrum van Borne. Bewoners van omliggende panden werden geëvacueerd. Er was sprake van flinke rookontwikkeling, de brandweer riep Bornenaren op om uit de rook te blijven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Moeder ongedeerd

Tegenover Tubantia verklaart Van Buuren dat hij als vrijwillig brandweerman weliswaar de melding kreeg dat er een grote brand was aan de Grotestraat, maar dat hij toen nog niet in de gaten had dat het zijn eigen bloemenzaak Erica betrof. Toen hij daar achter kwam, belde hij direct zijn moeder die boven het pand woont. Ze bleek gelukkig al in veiligheid: "Ze was het huis al uit. Ongedeerd. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste”, aldus Van Buuren tegen de verslaggever van Tubantia.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.