Enschede
112

Mondkapweigeraar gooit met bierblikken naar supermarktpersoneel

Een 60-jarige man uit Enschede heeft bierblikken naar de filiaalleider van een supermarkt gegooid. Dat meldt de politie. De aanleiding van het incident was de mondkapjesplicht die sinds 1 december van kracht is. De man kon zich hierin niet vinden.

36720 Politie2
Afbeelding ter illustratie © 1Twente

Het begon toen de 60-jarige de winkel aan de Haaksbergerstraat binnenkwam zonder mondkapje en de filiaalleider hem daarop aansprak. “De man uitte meteen dreigende taal en trok bij de supermarktmedewerker het mondkapje van zijn gezicht waarbij ook zijn bril op de grond viel", aldus de politie.

Onwel

Toen de politie ter plaatse kwam, was de man meteen agressief richting de agenten over het feit dat ook zij een mondkapje droegen. De mondkapweigeraar zou onwel zijn geworden waarna ook een ambulance ter plaatse kwam. Ook van de ambulancebroeders wilde de man geen hulp krijgen, omdat zij namelijk ook een mondkapje droegen.

Boete

“De man is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Borne.” Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt wegens bedreiging. Daarnaast heeft de man een winkelverbod gekregen en een bekeuring voor het niet dragen van een mondkapje in de supermarkt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.