Enschede
Video

Dit zijn de meest opvallende plekken van Enschede

Enschede telt talloze prachtige plekjes. Maar welke zijn nou het mooist? Robin Pater, relatietherapeut in Enschede, heeft wel een idee... Hij schreef een boek over 99 markante plekken in onze stad.

Woordfoto's

Even een misverstand uit de weg ruimen. Het gaat Robin niet per se om de mooiste plekken. Het gaat hem om de markantste. Acht jaar geleden begon het al bij hem te kriebelen en maakt hij een boek over de 53 leukste plekken van de stad. Dat werd toen een fotoboek met mooie gebouwen en parken.

Nu, zegt hij, gaat het wat dieper, gaat het om 99 markante locaties. “Een fotoboek in woorden”, zegt hij er zelf over. “Ik heb op die plekken een woordfoto gemaakt. Een haiku (een Japanse dichtvorm) in zeventien letergrepen.”

Enschede als vrouw

“Ik zie de stad als een persoonlijkheid. Enschede heeft een heel eigen karaker. No nonsense kwaliteit met een rauw randje. De stad heeft veel meegemaakt. Als Enschede een vrouw was zou je haar omschrijven als niet knap, maar wel heel lief.”

De Esmarke

Robin heeft zo z’n eigen favorieten. De meest desolate plek vond hij tussen Glanerbrug en Enschede: Station De Esmarke, het minst gebruikte station van Nederland. De leukste: het hartenbankje, het meest gefotografeerde object bij het stadhuis.

Zijn boek met kaart om de plekken te kunnen bezoeken is verkrijgbaar bij de boekhandel.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.