Hengelo
Video

‘Coronaproof’ je kerstboom afhalen bij de drive-in

De sint is nog niet eens het land uit of de eerste kerstbomen staan al in de Twentse woonkamers. De vraag naar een mooie boom is dit jaar al vroeg op gang gekomen. Bij tuincentrum Borghuis in Deurningen hebben ze een zogenaamde Kerstboom Drive, waar mensen buiten de kerstboom direct in de auto kunnen laden. Helemaal ‘coronaproof’.

Op de parkeerplaats staat een stapel nordmannsparren: “Deze bomen zijn net binnengekomen”, zegt Marco Witvoet van tuincentrum Borghuis. Rijen kerstbomen van verschillende formaten liggen klaar om verkocht te worden. Mensen kopen hun kerstbomen eerder dan voorgaande jaren.

Drive-in

De Kerstboom Drive is niet iets nieuws. Borghuis verkoopt al een aantal jaar kerstbomen op deze manier, maar in tijden van corona is dit een goede uitkomst. Klanten kunnen zelf uit de auto stappen en hun eigen kerstboom uitzoeken. Ook zijn er mensen die het door corona wel spannend vinden: “Wij willen ook best een kerstboom voor u uitzoeken, dan gazen wij hem in en dan kunt u zelf in de auto blijven”, zegt de kerstboomverkoper. “Maar de meeste mensen willen hun eigen boom uitzoeken.”

Acclimatiseren

Nu de kerstboom al eerder in huis is gehaald dan gebruikelijk, is het belangrijk om de boom goed te verzorgen. Volgens Witvoet moet je de kerstboom niet meteen in je woonkamer zetten: “De boom moet je eerst langzaam laten acclimatiseren. Eerst even in de schuur en dan langzaam naar binnen. Dan gaat het goed.” Ook moet de boom niet te dichtbij een verwarming of open haard staan en bij een vloerverwarming moet er voldoende water worden gegeven aan de boom. Bij uitdroging laat de boom haar naalden vallen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.