Hengelo
Borne

Slimme verkeerslichten en wachttijdvoorspellers Bornsestraat

De verkeersregelinstallaties op twee kruispunten aan de Bornsestraat ter hoogte van IKEA worden vanaf aanstaande maandag vervangen. Tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar. Als de werkzaamheden voltooid zijn, moet iedereen dat gaan merken, omdat de doorstroming er zal verbeteren.

Werkzaamheden Bornsestraat
Beide kruispunten worden aangepakt vanaf maandag 30 november. De werkzaamheden moeten op vrijdag 4 december, voor de avondspits, gereed zijn. © Gemeente Hengelo

Wachttijdvoorspellers

De verkeerslichten worden vervangen omdat ze op leeftijd zijn. Woordvoerder Bert Mol: "Dat is een mooi moment om de reguliere VRI’s, zoals we de verkeersregelinstallaties noemen, te vervangen door een intelligentere variant. Op basis van de data die het verkeerslicht verzamelt, kan dat op den duur ook winst opleveren voor de doorstroming. Voor het fietsverkeer worden er wachttijdvoorspellers toegevoegd. Die bewijzen hun dienst al langer in Hengelo."

Weekje werk

Het kruispunt Bornsestraat - A1 wordt aangepakt vanaf maandag 30 november. Het werk begint direct na de ochtendspits en moet voor de avondspits van donderdag 3 december voltooid zijn. Tegelijkertijd wordt begonnen met het kruispunt Bornsestraat - Europalaan/Amerikalaan. De werkzaamheden hier moeten op vrijdag 4 december, ook voor de avondspits, gereed zijn. Op de Europalaan worden de rijstroken aangepast: hier komen twee rijstroken voor linksafslaand verkeer en twee enkele rijstroken voor rechtdoorgaand en rechtsafslaand verkeer.

Meer verkeer dat linksaf wil

De reden daarvoor is dat op de Europalaan er meer verkeer voor de afslag naar links is dan voor de afslag naar rechts. Kortom: er is meer linksafslaand verkeer, terwijl er juist twee rijstroken zijn voor het rechtsafslaand verkeer. Dat wordt nu dus aangepast.

Verkeersregelaars

Door de werkzaamheden zal sprake zijn van verkeershinder, maar verkeer blijft altijd in alle richtingen mogelijk. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer overdag door verkeersregelaars geregeld.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.