Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Motie maakt woningbouw bij ‘zuidelijke entree’ van Oldenzaal mogelijk

Houtzagerijterrein
Een masterplan moet woningbouw op onder meer het terrein van de voormalige houtzagerij Bulthuis mogelijk maken.
Beeld: Redactie Twente FM

Er komt een masterplan ‘Zuidelijke Entree’, waarmee woningbouw aan de zuidwestelijke kant van Oldenzaal – onder meer op het terrein van de voormalige houtzagerij Bulthuis - mogelijk wordt gemaakt. Een motie van die strekking van VVD en PvdA is maandag tijdens de behandeling van de Kadernota 2025 niet alleen omarmd door wethouder Rob Christenhusz, maar met steun van de WG-fractie ook aangenomen.

Jufferbeek Noord

Het masterplan moet, behalve het terrein van de houtzagerij, het gebied tussen Eekboerstraat, Schuttersveldstraat en Schelmaatstraat, alsmede Jufferbeek Noord gaan omvatten. Voor laatstgenoemde terrein geldt nu nog de bestemming kleinschalige bedrijvigheid, in combinatie met wonen. Volgens wethouder Christenhusz zou die bestemming bij de uitwerking van het masterplan moeten worden herzien.

Eén-tweetje VVD en PvdA

Dat coalitiepartij VVD en de PvdA vanuit de oppositie voor deze motie de handen ineen sloegen, is niet zo verwonderlijk als het in eerste instantie lijkt. In november vorig jaar, namelijk, riep de PvdA het college in een unaniem gesteunde motie op te onderzoeken in hoeverre er in Oldenzaal bedrijfs- of kantoorpanden kunnen worden getransformeerd tot woningen. Bovendien, met buurgemeenten te bezien of er wellicht over de gemeentegrenzen heen gekeken moet worden bij de zoektocht naar geschikte woningbouwlocaties.

Over de gemeentegrens

Geschikte leegstaande bedrijfs- of kantoorpanden, die als woonruimte kunnen dienen, zijn er echter niet of nauwelijks, zo bleek al uit een inventarisatie door de gemeente in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wel is er afgelopen maand al bestuurlijk overleg geweest met de gemeente Dinkelland over mogelijke uitbreidingslocaties voor woningbouw over de gemeentegrens van Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.