Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bas Kuipers na eerste minuten in FC Twente-shirt: ‘Mijn ambities? Ik wil laten zien waarom de club me heeft gehaald'

Bas Kuipers tekende eind mei een vierjarig contract bij FC Twente. De verdediger kwam voor zijn overstap naar Twente vier seizoenen uit voor Go Ahead Eagles. Deze vrijdag speelt hij zijn eerste 45 minuten voor de Tukkers tegen de Schotse subtopper Motherwell FC. De wedstrijd eindigt in 2-2. Daan Rots zorgt voor beide Twentse goals.

Bas Kuipers heeft het tenue van FC Twente al eens eerder gedragen voorafgaande aan de geplande oefenwedstrijd tegen Stevo uit Geesteren. Deze wedstrijd zou vorige week zaterdag gespeeld worden, maar werd nooit afgetrapt vanwege het ongeval tijdens de sfeeractie. Daarbij vielen tien gewonden. Inmiddels hebben de laatste twee van hen het ziekenhuis verlaten.

Overstap

De overstap van Deventer naar Enschede verliep voor Kuipers prima. “Ik ben goed opgevangen”, aldus Kuipers na de oefenwedstrijd tegen Motherwell FC. “Allemaal leuke gasten en fijne mensen in de staf.” Door zijn jarenlange ervaring als prof kent Kuipers al veel mensen bij de club. “Zo leer je elkaar ook wel een beetje kennen.”

“Ik wil het spel spelen zoals ik dat de afgelopen jaren heb gespeeld”

Over zijn ambities bij FC Twente zegt Kuipers: “Ik wil dat brengen wat FC Twente met mij voor ogen had toen ze me overnamen. Ik wil het spel spelen zoals ik dat de afgelopen jaren in Deventer heb gespeeld. Ook op dit niveau."

Bas Kuipers FC Twente
Bas Kuipers voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Motherwell FC.
Beeld: 1Twente / Niels Wesselink

Hymnes

Het welbekende overwinningsnummer Eleonora van zanger Jannes kent Kuipers nog niet, maar hij zegt zich te gaan voorbereiden. “Eleonora zegt me niet zoveel", bekent Kuipers. Maar het komt goed, besluit hij lachend: “Ik heb een playlist op internet gevonden met populaire Twente-nummers om alvast wat te oefenen.”

icon_main_info_white_glyph

Sint-Truiden, FC Nordsjaelland en Schalke 04

FC Twente speelt in de voorbereiding op de eerste wedstrijd in de voorrondes van de Champions League nog drie wedstrijden. Op zaterdag 6 juli spelen de Tukkers tegen de Belgische profs van Sint-Truidense V.V. (STVV) in Goor, op vrijdag 12 juli tegen het Deense FC Nordsjaelland in Delden en op woensdag 24 juli tegen het bevriende Schalke 04 in de Duitse plaats Marl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.