Hengelo

Nog 4.600 huishoudens kunnen graai doen uit pot Poen voor Groen

In twee maand tijd hebben al meer dan 400 Hengelose huishoudens meegedaan aan de actie ‘Poen voor Groen’. Hiermee kunnen huiseigenaren in Hengelo tot 50 euro retour ontvangen op de aanschaf van energiebesparende producten voor in huis. Het goeie nieuws is dat de pot nog lang niet leeg is: nog eens 4600 Hengelose huishoudens kunnen geld terugkrijgen.

439434 thumbnail Opening Nationale Duurzame Huizen Route
Tijdens een eerder dit jaar gehouden Duurzamehuizenroute konden mensen tips krijgen hoe ze hun huis zo energiezuinig konden maken. © 1Twente

van tochtstrip tot waterbesparende douchekop

Op de lijst van aan te schaffen spullen staan onder meer tochtstrips, een waterbesparende douchekop en energiezuinige LED-lampen. Schaf je een energiebesparend product aan bij een van de deelnemende winkels, dan ontvang je maximaal 50 euro retour op je aankoop door het uploaden van de kassabon op www.poenvoorgroen.nl.

Uiteindelijk gaan deelnemers natuurlijk veel meer besparen dan die genoemde 50 euro. Hun energierekening zal hierdoor ook lager uitvallen. Tochtstrips kunnen zorgen voor een besparing op de gasrekening van 60 euro per jaar en met een energiebesparende douchekop spaart een gemiddeld huishouden jaarlijks 7.500 liter warm water en bijna 44 kuub gas; goed voor zo’n 50 euro per jaar.

Deelnemende winkels

In Hengelo doen mee: Gamma aan de Wegtersweg, Hubo aan de Torenlaan, Hubo Hengelo Zuid aan de Boekeloseweg, Karwei aan de Enschedesestraat, Plentyparts aan de Marskant 12, Praxis aan Het Plein en Tuulk aan de Reitzstraat. ‘Poen voor Groen’ wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zeven Twentse gemeenten. De actie Poen voor Groen loopt nog tot 31 maart 2021.

icon_main_info_white_glyph

Info

Voor meer informatie, de productenlijst en het uploaden van een kassabon, kijk op www.poenvoorgroen.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.