Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierdens kinderburgemeester Guus: ‘Later wil ik minister president worden; dit is een mooie eerste stap’

Kinderburgemeester Guus Paauwe
Kinderburgemeester Guus Paauwe met griffier Walter Wienk en begeleider van de kinderraad Ans Borninkhof.
Beeld: Gemeente Wierden

Guus Paauwe is nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Wierden. Vandaag, woensdag 26 juni 2024, werd hij gekozen door de kinderraad. Guus is 11 jaar en zit op basisschool het Galjoen in Wierden.

De elf kinderraadsleden hebben tijdens het project ‘Groep 8 aan de macht’ een plek in de kindergemeenteraad bemachtigd. Vijf van hen stelden zich kandidaat voor het kinderburgemeesterschap. Tijdens drie pitchrondes moesten de vijf kandidaten de overige kinderraadsleden overtuigen waarom juist zij een goede kinderburgemeester zijn.

Belangrijke eigenschappen

De grote vraag was natuurlijk: wat vinden de kinderraadsleden belangrijke eigenschappen voor een goede kinderburgemeester? Daar was iedereen het wel over eens: een duidelijke stem, mooie ideeën en natuurlijk goed kunnen vertellen wat je wilt bereiken.

Serieuze taak

Na iedere pitchronde besprak de griffier met de kinderen wat er opviel. De conclusie? Alle vijf de kandidaten hebben mooie ideeën en konden goed een verhaal vertellen. Na de pitches was er gelukkig nog ruimte voor vragen. Er werd goed naar de gemaakte aantekeningen gekeken en aan de hand daarvan werden er vragen gesteld. Eén ding is zeker: de nieuwe kinderraad neemt haar taak erg serieus.

Stemmen

Na alle pitch- en vragenrondes was het tijd om te stemmen. Een lastige taak, maar er is democratisch gekozen. Guus kreeg de meeste stemmen en mag zich nu kinderburgemeester van de gemeente Wierden noemen.

Mooiere wereld

Kinderburgemeester Guus: “Ik ben hartstikke blij dat ik kinderburgemeester van de gemeente Wierden ben. Later wil ik minister president worden, dus dit is een mooie eerste stap. Samen met de kinderraad wil ik werken aan een mooiere wereld en we beginnen in de gemeente Wierden. Ik heb er zin in!”

“Ik ben hartstikke trots, niet alleen op Guus, maar zeker ook op de andere kandidaten”

“Fantastisch, de gemeente Wierden heeft een nieuwe kinderburgemeester", aldus een enthousiaste burgemeester Doret Tigchelaar. Zelf kon ze deze keer niet bij zijn. "Ik heb gehoord dat Guus zich ontzettend goed had voorbereid en heel duidelijk wist te vertellen waarom hij kinderburgemeester wil worden en wat hij wil bereiken het komende jaar. Ik ben hartstikke trots, niet alleen op Guus, maar zeker ook op de andere kandidaten en de kinderraadsleden. Doe het ze maar na, een pitch geven aan leeftijdsgenoten. Ik verheug mij ontzettend op onze samenwerking het komende jaar!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.