Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gewonden onder neergestort spandoek tijdens oefenwedstrijd FC Twente bij Stevo in Geesteren

Neerstorten doek geesteren
Beeld: RTV Oost/Nico Wantia

Voorafgaand aan het eerste oefenduel van FC Twente bij Stevo is een groot doek aan een lange stang van een hoogwerker gebroken en op het publiek terecht gekomen.

Verslaggever Niels Wesselink is ter plekke aanwezig en meldt dat meteen veel aanwezigen toesnelden om eerste hulp te verlenen: "Spelers, begeleiders en mensen uit het publiek schoten direct te hulp. Het lijkt vooralsnog om iets van tien gewonden te gaan, waarvan een aantal met ernstig letsel. De gewonden zijn wel aanspreekbaar. Er zijn twee traumahelikopters aanwezig en hulpdiensten komen nog steeds naar de plek des onheils."

Filmpje test sfeeractie

Op de X-account van Stevo werden eerder deze week beelden vertoond van de voorbereidingen op de sfeeractie. Te zien is hoe het hijsen van het spandoek verloopt. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Het filmpje is inmiddels door de club van de account verwijderd.

Onderzoek

De oefenwedstrijd is afgelast. Rond 19.30 uur zijn de laatste mensen van sportpark De Peuverweide in Geesteren vertrokken. Hulpdiensten en politie doen hun werk. De politie is inmiddels een onderzoek gestart. Daarbij worden ook drones ingezet. Omdat is opgeschaald naar Grip1 (Gecoördineerde Regionale Incidentenprocerure) zal op de sportaccommodatie aan de Vinckenweg een COpI (Commando Plaats Incident) worden ingericht.

Helikopters
Na het ongeluk werden twee traumahelikopters opgeroepen
Beeld: RTV Oost/Nico Wantia
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.