Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Perfecte grasmat bij Deurningse voetbalvereniging: club maakt zich op voor komst FC Twente en Schotse subtopper

Een kleine drieduizend voetbalfans trekken vrijdag 28 juni naar Deurningen. Bij voetbalvereniging D.S.V.D. speelt FC Twente tegen het Schotse Motherwell als voorbereiding op de voorrondes van de Champions League. Het is de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de ploeg uit Enschede in Deurningen voetbalt.

Medio maart begonnen de gesprekken tussen de Deurningse voetbalvereniging en FC Twente. “Sindsdien hebben we zo’n zes vergaderingen gehad met de club uit Enschede”, legt Niek Kerkhof Jonkman namens de organisatie uit. Naast gesprekken met Twente, moest er ook een vergunning aangevraagd worden. “Dat was best kort dag voor een evenement als dit, maar het is gelukt.”

Eisen

“Wij hebben onze basisvoorzieningen goed op orde, maar FC Twente heeft wel eisen als ze komt”, aldus Kerkhof Jonkman. Zo stelt de club uit Enschede een minimale graslengte en moeten de spelers gescheiden van het publiek zijn. “Onze grasmat ligt er perfect bij, de groenploeg heeft daar aardig wat uurtjes ingestoken.”

Grasmat DSVD voor FC Twente
De grasmat is klaar voor de wedstrijd tussen FC Twente en Motherwell FC
Beeld: Niels Wesselink

De wedstrijd tussen FC Twente en Motherwell is niet het enige waar de supporters hun vertier kunnen halen. “Op het kleine kunstgrasveld achter de kantine maken we een evenemententerrein”, schetst Niels Wigbold van de organisatie. “We proberen hier een gezellige sfeer te creëren.”

“Daar kunnen fans nog even een pilsje meepakken voordat ze naar huis gaan”

DJ Jarzee, ofwel Deurninger Jarno Zwiep, zorgt op het evenemententerrein voor de muzikale omlijsting. “Hier kunnen mensen nog even een pilsje meepakken voordat ze weer terug op de fiets naar huis gaan.”

icon_main_info_white_glyph

Motherwell FC

De tegenstander van FC Twente, Motherwell FC, is een Schotse club opgericht in 1886. De club komt uit de in de Scottisch Premiership, waar zij al jaren een stabiele middenmoter is. De clubkleuren van de Schotsen zijn amber en wijnrood. In de stad Motherwell is het Fir Park stadion gelegen waar plaats is voor 13.742 fanatieke voetbalsupporters.

Kaarten

“Aan alles moet gedacht worden”, weet Kerkhof Jonkman. De club uit Deurningen heeft speciale plekken voor de pers, sponsoren en staf van FC Twente. “We verwachten ruim 2.500 mensen”, zegt Wigbold. Kaarten voor de wedstrijd zijn nog beschikbaar via de officiële website van FC Twente. “Maar die kaarten gaan hard”, sluit Wigbold lachend af. Aanvang van de wedstrijd is 28 juni om 19.00 uur.

20230719 OEFENWEDSTRIJD PEC ZWOLLE FC TWENTE STEIJN VAN WOLFSWINKEL ORANGE PICTURES RENE NIJHUIS
Lees ook
FC Twente begint voorbereiding op Champions League in Geesteren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.