Hengelo

Auni-toernooi krijgt award voor verdraagzaamheid uitgereikt

Auni Kandemir, initiatiefnemer en organisator van het Auni-toernooi, heeft zondagmiddag in Hengelo de award “Ambassade van de Verdraagzaamheid van Nederland” in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs overhandigd door Erik Bobeldijk, voorzitter van Paleis van de Verdraagzaamheid uit Amsterdam, die er speciaal voor naar Hengelo kwam. Afgelopen week werd al bekend dat het Auni-toernooi de award had gewonnen. De prijs werd uitgereikt in Sporthal Veldwijk. De hal was leeg en de bijeenkomst was sober door de coronamaatregelen, maar de feestvreugde was er niet minder om.

icon_main_quote_red_glyph

"Het voelt ontzettend goed om zoveel waardering te krijgen voor het werk dat we sinds jaren voor de samenleving verzetten"

Auni Kandemir, organisator Auni-Toernooi

'Ontzettend blij en trots'

"We zijn als organisatie ontzettend blij en trots en voelen ons zeer vereerd met deze bijzondere award. Het is ook heel erg mooi voor Hengelo," zegt Auni Kandemir. "Deze mooie prijs is een enorme opsteker voor ons. Daar zijn wij enorm trots op en het is een bijzondere eer om als Auni-Toernooi deze award in ontvangst te mogen nemen. Het voelt ontzettend goed om zoveel waardering voor het werk dat we sinds jaren voor de samenleving verzetten te krijgen. We hebben het samen met deelnemers, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers gedaan, dus deze prijs is zeker ook voor hen. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd willen wij ontzettend bedanken!"

Auni award verdraagzaamheid uitreiking IMG 4441
Uitreiking award “Ambassade van de Verdraagzaamheid van Nederland”, zondag in Hengelo © Auni Kandemir

Voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel

De Ambassade v/d Verdraagzaamheid is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en met steun v/d Nederlandse Commissie van UNESCO. Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Het Auni-toernooi, dat ieder jaar eind december wordt gehouden, gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. De organisatie hoopt dat er in 2021 wel weer een editie georganiseerd kan worden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.