Enschede
Video

Met haar laatste centjes toverde Paulina haar kroeg om tot candybar

Horeca-ondernemer Paulina Kramer runt Café Mood in de Walstraat. Nu de deuren al enige tijd gesloten moeten blijven, is ze genoodzaakt om op een andere manier inkomsten te werven. En op welke manier dat moest zijn was snel bepaald: snoep. In Mood de Candy Bar verkoopt Paulina sinds zaterdag met name snoepgoed.

Paulina verwacht niet dat ze haar bar de komende tijd weer mag openen. “Ik ben gaan nadenken en dit is iets wat dicht bij mij ligt: snoepen”, vertelt Paulinamet een glimlach. Maar de serieue ondertoon is er wel. Ze is blij dat ze iets kan doen, maar geeft ook aan dat de afgelopen weken heel zwaar waren. Met name financieel.

Laatste kans

Daarom zag ze haar idee als laatste kans. “Wat hier staat, is van mijn laatste geld gekocht”, maakt de ondernemer duidelijk. “Het is een risico.” Haar plan is het daarom ook om het snoepgoed en de woonaccessoires in de winkel te laten staan zodra haar kroeg weer open mag.

Tot die tijd heeft ze noodgedrongen een baantje bij moeten nemen. “Maar iedereen hier uit de buurt gaat helpen. Mensen hebben heel veel spullen geleverd”, aldus Paulina. “Zo heeft mijn buurman, die heel goed kan tekenen, een kleine tekening met snoep gemaakt.” Ze hoopt dat haar idee iets gaat opbrengen en dat mensen in de komende kerstperiode komen kijken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.