Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Feestelijke opening van het nieuwe centrumplein in De Lutte

Centrum plein De Lutte
Het vernieuwde centrum van De Lutte
Beeld: Gemeente Losser

De Lutte opent het nieuwe centrumplein met feest voor het hele dorp op zaterdag 22 juni. Een avond voor en door het dorp, vol met zang, muziek en gezelligheid!

St. Plechelmus Harmonie, Stichting Dorpsbelangen De Lutte, bouwteam Bouwen aan De Lutte en de Lutterse horecaondernemers slaan de handen ineen om deze muzikale avond mogelijk te maken. Met muziek en optredens van onder andere Johnny Rosenberg, Theatergroep Hydra en St. Plechelmus Harmonie. Vanaf 19.30 uur kunnen de inwoners van De Lutte het glas heffen op het nieuwe dorpshart.

Meer groen

Dat er in het centrum van De Lutte het afgelopen jaar veel veranderd is kan niemand ontgaan zijn. Het centrumplein in het dorp is opnieuw ingericht door het bouwteam Bouwen aan De Lutte. De terrassen, de kerktuin en het plein vormen nu nog meer een geheel. Er is meer ruimte voor groen, het grasveld voor de Elfterborgh is nu onderdeel van het plein. De nieuwe inrichting van de rijbaan zorgt voor een dorpser karakter.

De Lutte centrum
Beeld: Gemeente Losser

Door de nieuwe inrichting is het centrum van De Lutte nu veiliger en aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Vrachtwagens en ander groot verkeer kunnen de opgeknapte Postweg gebruiken om aan de andere kant van het dorp te komen. Parkeren voor bezoekers kan aan de rand van het dorp, bij Erve Boerrigter. De aanpassingen aan de rijbaan en het plein zorgen zo voor minder en langzamer autoverkeer.

“Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden was ook het aanpakken van wateroverlast in De Lutte”

Toekomstbestendig plein

Projectwethouder Jan Engels: “Het centrumplein van het dorp ligt er prachtig bij! Een aantrekkelijk, groen en toekomstbestendig plein. Dat de horeca ook direct de terrassen opgeknapt heeft en stichting Dorpsbelangen De Lutte werkt aan onderdelen van het project Gastvrij De Lutte is helemaal mooi. Zo maken we samen De Lutte klaar voor de toekomst!”

Ruimte voor water

“Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden was ook het aanpakken van wateroverlast in De Lutte. Dit hebben we deels gedaan door op het plein ruimte te maken voor water, bijvoorbeeld in wadi’s. Maar ook door het plein ondergronds te verbinden met het Kerkebos, achter de kerk. Daar vangen we het water op dat valt in het centrum. Geleidelijk stroomt het Kerkebos dan leeg. Zo zorgen we dat er in het centrum minder snel overlast van water is”, aldus de wethouder.

Bouwteam werkt door

Met de oplevering van het centrumplein zijn nog niet alle werkzaamheden in De Lutte afgerond. Tot aan de bouwvak werkt het bouwteam aan de Plechelmusstraat, richting de Bentheimerstraat. In het voorjaar van 2025 starten de werkzaamheden aan de Beatrix-, Irene- en Margrietstraat. Ook rondt het bouwteam dan de laatste deelprojecten bij de dorpsranden af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.