Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bibliotheek Losser wint landelijke innovatieprijs voor uitleen van muziekinstrumenten

Innovatieprijs 2
Beeld: Fundament

Bibliotheek Losser, onderdeel van Fundament, heeft de Innovatieprijs 2024 voor Landelijke Bibliotheken gewonnen met hun project om muziekinstrumenten uit te lenen. De tweede prijs ging naar de Openbare Bibliotheken Amsterdam en de derde naar Bibliotheek Eemland.


Het project van Bibliotheek Losser stelt iedereen in staat om op een laagdrempelige manier muziekinstrumenten uit te proberen. Dit initiatief is ontstaan uit de samenwerking tussen de bibliotheek en de muziek- en dansafdeling van Fundament. Het doel is om mensen aan te moedigen hun muzikale talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Of men nu in een orkest speelt, individuele muzieklessen volgt, of zelf via YouTube leert, het belangrijkste is het plezier en genieten van muziek maken.


De Landelijke Innovatiedag Bibliotheken, waar de prijs werd uitgereikt, is een jaarlijks evenement georganiseerd door provinciale ondersteuningsinstellingen. Deze dag biedt workshops, presentaties en netwerkactiviteiten om bibliotheken te inspireren en te informeren over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties binnen het bibliotheeklandschap.


Fundament hoopt dat meer bibliotheken en organisaties zich bij dit project aansluiten, zodat iedereen die muziek wil maken, ook daadwerkelijk de kans krijgt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.