Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rein Baart opvolger Sander Boschker als keeperstrainer FC Twente

Nieuw keeperstrainer FC Twente VVV Venlo Rein Baart
Baart komt over van VVV-Venlo en tekende voor twee jaar in Enschede.
Beeld: VVV-Venlo

Rein Baart is de nieuwe keeperstrainer van FC Twente. Hij is de opvolger van Sander Boschker, die deze zomer moet stoppen met die functie.

Baart komt over van VVV-Venlo en tekende voor twee jaar in Enschede. Omdat Twente Europees gaat spelen, moet een keeperstrainer beschikken over een bepaald diploma en omdat Boschker die niet heeft en ook niet gaat halen, moet hij stoppen.

Mooie kans

"Dit is een heel mooie kans om bij FC Twente met een fantastische keepersgroep te gaan werken", aldus Baart. "De laatste jaren heb ik bij verschillende clubs met keepers als Andries Noppert, Etienne Vaessen en Remko Pasveer gewerkt. Bij FC Twente ga ik aan de slag met een mooie mix van veel ervaring en talentvolle keepers."

Eerder met Oosting gewerkt

"FC Twente leeft enorm en de ploeg doet het fantastisch. Als team en individueel wil je je altijd blijven ontwikkelen en ik vind het mooi dat ik daar straks mijn bijdrage aan mag leveren. Ik ken Joseph Oosting van mijn tijd bij Vitesse en RKC en ik kijk er naar uit om weer met zijn staf te werken."

icon_main_info_white_glyph

Carrière

Baart was eerder keeperstrainer bij FC Oss, Vitesse, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en dus VVV. Als speler kwam hij uit voor Vitesse, TOP Oss, VVV, Fortuna Sittard, NEC FC Edmonton en FC Oss.

Ervaren en gedreven

Arnold Bruggink over de komst van Baart. "Rein is een ervaren en gedreven keeperstrainer. We zijn blij dat we hem aan de trainersstaf kunnen toevoegen. Hij heeft met Joseph samengewerkt bij RKC en Vitesse en weet wat er gevraagd wordt. Hij sluit goed aan bij de huidige staf."

Foto Sander Boschker FC Twente Media
Lees ook
Sander Boschker stopt als keeperstrainer, maar is nog niet weg: 'Hij hoort bij FC Twente'
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.