Enschede
Video

Allemaal aan de kant voor metamorfose Molen- en Haaksbergerstraat

Het is nog maanden doorbijten voordat het verkeer in Enschede weer doorstroomt. Door de drastische ombouw van de Molenstraat, maar met name de Haaksbergerstraat is het bij tijd en wijle bijzonder druk op de singels.

Toegangsweg station

Het is niet voor niets dat de Molenstraat eruit ligt. De straat werd binnen het gemeentehuis al langer gekenschetst als sluiproute en een overbodige ‘straat die er wel uit kan’.

Nou lijkt dat wat overdreven, omdat diezelfde straat de toegangsweg tot het station is en straks zo’n beetje het centrale deel wordt van het zogeheten Centrum Kwadraat, waarin op termijn honderden woningen worden gebouwd.

icon_main_info_white_glyph

Centrum Kwadraat

Het Centrum Kwadraat is naast de Kop van de Boulevard het tweede woningbouwplan waarmee Enschede nieuwe inwoners aan zich wil binden. Rond de Molenstraat en het straks gerenoveerde Stationsplein worden in de loop van de komende twintig jaar zo'n 800 woningen gebouwd. Er komt een nieuwe toegang tot het Station en zoals gemeld wordt er nu al hard gewerkt om de Molenstraat autoluw te maken. Op de plek waar nu nog de brandweergarage staat komt een hoge woontoren.

Autoluw

De nu opgebroken Molenstraat krijgt wel een enorme metamorfose. De straat wordt autoluw, waardoor fietsers en wandelaars ruim baan krijgen en wordt onderdeel van de fietssnelweg, de F35, richting Glanerbrug. Er komt een knip in de weg en aan beide zijden komen wadi’s en veel groen.

Wadi's en bomen

Datzelfde gebeurt met de Haaksbergerstraat. Wadi’s, bomen en ander groen aan weerszijden van de weg, verkeerslichten in plaats van de rotondes en de busbaan in het midden van de nieuwe weg. Naar verwachting zijn de aanpassingen volgend jaar juni klaar.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.