Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuw biljart in De Lutte dankzij wens Hennie Swennenhuis

IMG 3639
Beeld: Twente FM

Na jaren zonder biljarttafel, heeft De Lutte weer een plek waar liefhebbers hun sport kunnen beoefenen. Sinds april beschikt Erve Boerrigter over een biljart in de grote zaal, dankzij de inspanningen van het dorpshoesbestuur en de inzet van wijlen Hennie Swennenhuis.

Hennie Swennenhuis, lid van de biljartclub en betrokken inwoner van De Lutte, overleed op 24 augustus vorig jaar. Voor zijn overlijden sprak hij de wens uit om een biljarttafel terug te brengen naar het dorp, zowel voor de club als voor de jeugd. Dit verzoek vond gehoor bij het bestuur van het dorpshoes, dat een speciale commissie instelde om dit te realiseren.

Dankzij bijdragen van het Twents Noaberfonds en het Coöperatiefonds van Rabobank Zuid en Oost Twente konden de benodigde middelen worden verzameld. Afgelopen vrijdag werd de biljarttafel feestelijk overhandigd aan het bestuur van de dorpsboerderij en de biljartclub. Joël Mollink en Renate Meijerink van het Coöperatiefonds gaven de cheque aan Ellen Seiger, vertegenwoordiger van het stichtingsbestuur.

Ellen Seiger uitte haar dankbaarheid en verbazing over het feit dat het jaren duurde voordat de wens in vervulling ging. Ze benadrukte dat de actie snel werd opgepakt na het verzoek van de gerespecteerde inwoner Hennie Swennenhuis.

Marlou Vrijkorte, beheerder van de dorpsboerderij, is blij met de nieuwe toevoeging: "Ons dorpshoes is een laagdrempelig activiteitencentrum met veel activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. De biljarttafel is een geweldige aanvulling. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het dorpshoes via 0541-552009."

icon_main_info_white_glyph

Voor clubverband biljarten kunnen inwoners contact opnemen met Frans oude Ophuis via [email protected] of 06-1128 2193. Voor beginnerslessen kunnen geïnteresseerden Stephan Scheper bereiken via [email protected] of 06-2001 8944.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.