Verkeer
Stuur appje
Zoek

Waarnemend burgemeester Henk Jan Meijer: ‘Getwijfeld of ik het aankan’

Henk Jan Meijer wordt de komende maanden tijdelijk burgemeester van Enschede. Hij valt in voor burgemeester Onno van Veldhuizen, die nog steeds herstellende is. Meijer, oud-burgemeester van Zwolle, noemt het waarnemerschap een “eervolle taak” die hem veel energie geeft.

Voor Meijer was het even schrikken toen Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel, hem vroeg waarnemend burgemeester van Enschede te worden. “Heel eervol dat ik gevraagd werd, maar ook een beetje schrikken dat het blijkbaar nodig is dat er een waarnemer moet komen." Hij heeft er met zijn vrouw en familie wel even over nagedacht, ook over de vraag of hij het aankan. Naast zijn nieuwe taak is Meijer onder andere lid van de Eerste Kamer. “Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan. Sindsdien ben ik lid van de Eerste Kamer”, aldus Meijer. “Dat wilde ik niet opgeven en dit betekent ruim een dag in de week extra belasting.”

“De weekenden zijn straks weer ouderwets gevuld met lezen.”

Meijer begint aanstaande maandag en wil met name zijn bestuurlijke ervaring inbrengen. “Er komen zeker wel bekende dingen terug. Voor een deel veranderen natuurlijk de namen”, vertelt de waarnemer. “Wat erbij is gekomen, is corona. Dat bepaalt heel veel dossiers.”

Meijer verwacht een druk weekend. “Ik heb net alle vergaderstukken gezien. De weekenden zijn straks weer ouderwets gevuld met lezen.”

Henk Jan Meijer Coen Krukkert
Waarnemend burgemeester Henk Jan Meijer op zijn nieuwe werkplek: het kantoor van Onno van Veldhuizen.
Beeld: Coen Krukkert
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.