Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het Thomas de Keyserplein in Enschede krijgt een make-over: meer groen en nieuw plein

2404 GE Impressies Td K plein02 versie 2
Beeld: Gemeente Enschede

Het plein tussen de Thomas de Keyserstraat en de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede gaat op de schop. Wat nu vooral asfalt en beton is, moet een oase van groen worden in een nieuw aan te leggen park. De parkeerplekken blijven als voorheen.

De komende jaren krijgt een aantal straten in Stadsveld een onderhoudsbeurt. De gemeente Enschede past de straten ook aan op het weer van de toekomst. “Heftige buien, hete zomers en droge maanden komen dan vaker voor. Daarom maken we meer plaats voor natuur en water", aldus de gemeente Enschede.

Inspraak en informatie

In cafetaria De Keizer is op zaterdag 20 januari aan bewoners een voorstel voorgelegd voor de nieuwe inrichting van het plein aan de Thomas de Keyserstraat. Zo’n twintig mensen kwamen het ontwerp bekijken. In de daaropvolgende periode hebben zij aanvullende ideeën ingestuurd om het plein verder op te fleuren. Zo is er naast het groen ook ruimte voor meerdere bankjes gekomen. “Die plaatsen we, maar er was helaas geen ruimte om iets met water op het plein te realiseren”, laat de gemeente weten.

Lees verder onder de afbeelding.


2404 GE Impressies Td K plein01
Beeld: Gemeente Enschede

Op donderdag 20 juni is er opnieuw een informatie-avond bij cafetaria De Keijzer Tussen 19 en 21 uur kunnen bewoners de uiteindelijke plannen zien en ook daar nog wat van vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.