Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeenten Losser en Enschede gaan samenwerking aan in duurzaam asfaltonderhoud

Samenwerking Enschede Losser
Peter Gelink (Roelofs), Peter Dijkstra (Gemeente Enschede), John Snippert (NTP), Robert Middelhuis (Gemeente Losser)
Beeld: Gemeente Losser

Duurzaam wegbeheer is de insteek van de samenwerking tussen de gemeente Enschede, gemeente Losser en Roelofs Civiel en NTP Asfalteren & Asfaltproductie. Voor het asfaltonderhoud in de twee gemeenten is gekozen voor een bouwteam met een duur van maximaal acht jaar.

De partijen ondertekenden een overeenkomst om de komende jaren intensief met elkaar en met de markt samen te werken voor duurzaam wegbeheer. Naast de klimaatdoelen staan biodiversiteit, circulariteit en klimaatadaptatie centraal. “Onze wegen worden niet alleen veiliger en beter bereikbaar, maar zijn straks ook circulair, klimaatneutraal en klimaatadaptief”, aldus Martijn Wiefferink, projectleider gemeente Enschede.

Innovatieve methodes

Het bouwteam onderzoekt wat asfaltering en asfaltonderhoud betreft innovatieve methodes en ontwikkelt die verder. Hierbij worden ook studenten betrokken om nieuwe ideeën en inzichten te bieden.
Er wordt ingezet op het gebruik en de (door)ontwikkeling van duurzame materialen. Dat wordt de komende acht jaar verder uitgewerkt.

Nieuwe ontwikkelingen

Pim Mulder, bedrijfsleider bij NTP: “Door onze krachten te bundelen kunnen we nieuwe ontwikkelingen verder brengen en samen met de markt op zoek naar nieuwe methoden en producten om toe te passen bij het onderhoud van asfaltwegen.”

Kwaliteitsverbetering wegen

Op landelijke, regionale en lokale schaal gaat het partnerschap kennis ophalen en delen om aan de slag te gaan met ontwikkeling en innovatie. Mark Slooijer, projectleider bij gemeente Losser vertelt over de samenwerking: "Deze samenwerking is een belangrijke stap richting een duurzame toekomst. Samen met Roelofs en NTP en landelijke, regionale en lokale stakeholders verbeteren we niet alleen de kwaliteit van onze wegen, maar dragen we ook bij aan een duurzamer Enschede en Losser."

Start werkzaamheden

In augustus 2024 gaan de eerste werkzaamheden van start, waarbij er onderhoud aan verschillende wegen wordt uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.