Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Waterschap Vechtstromen voert in Twente nog geruime tijd water af

Kristalbad
Beeld: Waterschap Vechtstromen

In Twente is de afgelopen week veel regen gevallen. Waterschap Vechtstromen zet alle zeilen bij om het water zo snel mogelijk af te voeren. Het Banisgemaal in Almelo werd afgelopen week in werking gezet en bij de Regge werd een gemaal ingezet.

Het waterschap krijgt al het water op korte termijn niet afgevoerd, meldde Vechtstromen vandaag. ‘Daardoor kunnen hoogwatersituaties en wateroverlast ontstaan. Dat komt het meest voor in de benedenstroomse delen van de Regge en Dinkel. We zijn op de hoogte van diverse knelpunten en voeren daar acties uit. We kunnen helaas niet alle overlast voor inwoners en agrariërs voorkomen’, aldus het waterschap.

Piek bereikt

De verwachting is dat er nog een enkele kleine bui kan vallen, maar dat de piek in het watersysteem is bereikt. Omdat de grondwaterstanden overal in Twente behoorlijk hoog staan en de bodem verzadigd is, voert Vechtstromen nog geruime tijd water af op plaatsen waar dat nodig is. Uiteindelijk zal het waterpeil in de diverse watergangen weer normaliseren, verwacht het waterschap.

Hoge waterstanden

Bij Gronau had de Dinkel afgelopen weekend een afvoer van ongeveer 8 m3/s. Volgens de huidige modelverwachting is de piek al bereikt en daalt de afvoer.
Ook in de Regge werden hoge waterstanden gemeten, maar het lijkt erop dat de Regge inmiddels vrijwel overal haar hoogste punt heeft bereikt.

Meer informatie over wateroverlast bij hoogwater vindt men op www.vechtstromen.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.