Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuwe Noaberkermis brengt kermisplezier terug naar Weerselo en omgeving

2024 05 16 noaberkermis
Beeld: rtv not

Alle jeugd uit Weerselo en de omliggende dorpen is uitgenodigd voor de Noaberkermis, een nieuw concept dat ervoor zorgt dat iedereen kan genieten van een uitgebreide kermiservaring. Raymond Bijen: "We gunnen iedereen de ervaring van een goede kermis met grote attracties," aldus de organisatie.

De afgelopen jaren is het aantal kermissen in de regio sterk afgenomen, en de kermissen die nog wel doorgingen, werden kleiner. Door toenemende kosten en afnemende bezoekersaantallen zagen kermisexploitanten hun opbrengsten in kerkdorpen drastisch dalen. Dit leidde ertoe dat er in de omliggende kernen van Weerselo bijna geen kermissen meer zijn. Ook de kermis in Weerselo was afgelopen jaar minimaal. Dit was de aanleiding voor de nieuwe opzet: de Noaberkermis.

Bijen: "Als wij onze jeugd nog een echte kermiservaring willen bieden, moeten we nu actie ondernemen." De kermis, die wordt ondersteund door de gemeente Dinkelland, is bedoeld voor alle omliggende dorpen. Basisschoolleerlingen uit de regio ontvangen tegoedbonnen voor vier gratis ritjes.

icon_main_info_white_glyph

Noaberkermis

De Noaberkermis, georganiseerd door het Oranjecomité Weerselo, vindt plaats van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni in het centrum van Weerselo. De organisatie hoopt dat kinderen en hun ouders uit de hele omgeving gebruik maken van de uitnodiging om samen een fantastisch weekend te beleven. Meer informatie is te vinden op www.noaberkermis.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.