Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twents gastheerschap gaat op de schop met de lancering van nieuwe club: Hospitality Experts Twente

Het Twentse gastheerschap staat als een huis, het exploiteren ervan moet op de schop. Hospitality Experts Twente (HET) gaat die uitdaging aan als opvolger van de Alliantie Twents Gastheerschap (ATG). ‘We gaan het breder trekken’.

Iedereen die iets met hospitality heeft te maken, mag zich aanmelden bij Hospitality Experts Twente. Melvin Jacobs van Qua Koken in Oldenzaal en Mandy Overbeek van het Enschedese restaurant Joann maken deel uit van het bestuur van deze nieuwe club, met vertegenwoordigers uit de horeca en het onderwijs (ROC van Twente). Dat ze het anders gaan doen dan de Alliantie is evident, de wijze hoe ze het gaan aanpakken moet nog aan het papier worden toevertrouwd. ”De vraag van vernieuwing kwam vanuit de Alliantie Twents Gastheerschap zelf”, benadrukt Melvin Jacobs. ”Men zag de eigen club minder actief worden, terwijl we gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo is het idee ontstaan van een nieuwe organisatie.”

Stationsrestauratie

Nieuwe hoeders van de gastvrijheid in de Twentse Horeca moeten het spannender en uitdagender maken dan hun voorgangers. ”Hospitality geldt niet alleen voor restaurants”, verzekert Mandy Overbeek. ”We willen iedereen die met het begrip gastvrijheid werkt, bij de club betrekken. Dus ook de eigenaar van de snackbar en de stationsrestauratie zijn van harte welkom. Ook zij hebben gastvrijheid voorop staan.”

Bijzondere club

Volgens Jacobs is HET is een positieve club waar leden geïnspireerd raken, vooral elkaar inspireren, omdat zij het belang van Twentse gastvrijheid inzien en ervaren. ”Het is een bijzondere club waar collega's uit het vak en gerelateerde sectoren elkaar ontmoeten en waar echte gastvrijheid centraal staat.”

“Dat zegt ook iets over de wijze waarop de ATG in de HET is overgegaan: in goede harmonie”

Niet alle tradities worden overboord gegooid. Tijdens de kick-off bleek onlangs dat de Paul Fagel Trofee blijft verbonden aan Twente. ”Die wordt nu onderdeel van Hospitality Experts Twente”, geeft Overbeek aan. ”Dat zegt ook iets over de wijze waarop de ATG in de HET is overgegaan: in goede harmonie. Bij de oude club zijn er zelfs blij mee dat er een frisse wind waait door het exploiteren van het Twentse gastheerschap.”

Uitzending 1Twente vandaag

Mandy Overbeek en Melvin Jacobs waren te gast in de uitzending van 1Twente Vandaag. In de video vertellen ze meer over de rol van Hospitality Experts Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.